Hírek

7
dec

Ingatlanpercek - novemberi adás: Miért legyen valaki ingatlanos?

November 30-án, a hónap utolsó csütörtökén újra jelentkezett az Ingatlanpercek rovat a House36 támogatásával. Ezúttal Szabadi János régióigazgató, Márki Anita és Bere Beáta értékesítők voltak a stúdió vendégei. A téma pedig: miért legyen valaki ingatlan értékesítő? 

Tovább olvas
7
dec

Az első, a hit gyertyája lobbant fel a város adventi koszorúján

Az eső ellenére is nagy érdeklődés övezte az adventi gyertyagyújtások kezdő eseményét Kiskunfélegyházán. December 2-án, a városháza előtt együtt ünnepelték az első, a hit gyertyájának fellobbanását a városlakók. A megjelenteket Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referense köszöntötte, külön kiemelte Csányi József polgármestert, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármestereket, az képviselő-testület megjelent tagjait, Mike Sámuel baptista, református lelkészt, Mindák Józsefet, a Constantinum intézmény igazgatóját. Beszédét Szuchányszki Aranka: Karácsonyi angyalok című versével folytatta
Csányi József polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az adventi gyertyagyújtásokkal egy csodálatos hagyomány veszi kezdetét.

Tovább olvas
7
dec

Megnyílt az új büntetéstörténeti kiállítás

November 30-án újra megnyitotta kapuit a Kiskun Múzeum nagysikerű büntetéstörténeti tárlata kétéves felújítás után. Mindez egy szakmai nap keretében zajlott ami a  " Bűn és bűnhődés magyarhonban" címet kapta. A megjelenteket először Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte, aki kitért arra, hogy egy nagy volumenű támogatásnak is köszönhetően újult meg ez a tárlat.

Ezt követően Ódor János Gábor a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeum igazgatója, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetség elnöke beszélt arról, miért volt nagyon hasznos ez a program a vidéki múzeumoknak. Végül dr. Végh Katalin a szövetség ügyvezetője szólt a megjelentekhez:
 

Tovább olvas
7
dec

Decemberben megnyílik a felújított Petőfi emlékház

Több pályázatnak köszönhetően kívül és belül is megújul ez év végére a Petőfi emlékház, tudtuk meg Mészáros Márta múzeumigazgatótól. Az ünnepélyes átadás december 20-án lesz majd.

Tovább olvas
7
dec

Bucsu Alinda könyvbemutató

Bucsu Alinda festő, író  a Delamár c. könyvének lesz a bemutatója december 13-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A kötetről és annak keletkezéséről az írónőt kérdeztük.

Tovább olvas
14
nov

A hároméves Majáért és testvéreiért szerveznek jótékonysági sütivásárt Félegyházán

Ismét jótékonysági sütivásárra hívják a félegyháziakat és a környékbeliket az önkormányzat és a Tourinform Iroda munkatársai, akik ezúttal a daganatos betegségben szenvedő, hároméves Maja és mozgáskorlátozott testvére, Márió gyógykezelésére gyűjtenek. A két gyermek betegsége és gyógyíttatása az egész családot nagyon megviseli, ezért a szülők különösen nagy örömmel fogadták a jótékonysági kezdeményezést. A részletekről rádiónk műsorában számolt be Bajzák Andrea az önkormányzat munkatársa.

Tovább olvas
14
nov

Suzuki Vitara segíti a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület munkáját

Hivatalosan is átvette a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület november 11-én, a Szakmaközi Művelődési Ház udvarán azt a magas felszereltségű Suzuki Vitara típusú gépkocsit, amire a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt 2022. évi „Városi Civil Alap” pályázaton nyertek forrást. A VCA/5834/1/2022 számú döntés értelmében a „Szolgálati gépjármű beszerzés a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesületnél” elnevezésű pályázaton hatmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatásban részesültek.
 

Tovább olvas
14
nov

Balla Lászlót választották meg a polgárőrség élére

Ahogy arról már beszámoltunk, tisztújító közgyűlést tartott a Polgárőrség Kiskunfélegyházán a Szakmaköziben november 11-én szombaton délelőtt. Nagy arányú szavazati többséggel választották meg élükre Balla Lászlót, Kiskunfélegyháza polgármesterét, aki  rádiónknak elmondta: évekkel korábban nem is gondolta, hogy valaha ebben a közegben is megmérettetheti magát.

Tovább olvas
14
nov

Petőfi a sztár - Interaktív könyvbemutató

Interkatív könyvbemutatóra várta a közönséget a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba november 9-én délután Miklya Luzsányi Mónika írónő. Az új kötetének címe: Petőfi a sztár. Hogy miért interaktív a bemutató és miről is szól pontosabban az új kötet, arról az írónőt kérdeztük.

Tovább olvas
14
nov

Aláírás gyűjtés indult a gyermekügyelet visszaállításáért

Aláírásgyűjtést indított Kollár László önkormányzati képviselő a gyermekügyelet visszaállításáért. Az ívet papír alapon több intézményben is megtalálják majd a városlakók, de online formában is lehet támogatni a kezdeményezést.

Tovább olvas

Aktuális műsoraink

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Zamat

A Rádió Smile könnyed gaszto-magazinja a műsorvezető és gasztroangyal, Kis Katával.

20:00 - 23:00
153 Lélekmód

Stúdióbeszélgetések egy-egy adott témakörben, elsősorban fiatalokkal.

23:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.