Hírek

24
máj

Nyárköszöntő fúvószenekari koncert lesz a Szent István Templomban

Május 28-án, szombaton, 19 órától nyárköszöntő hangversenyt ad a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar a Szent István Templomban. A részletekről Tóth László karnagyot kérdeztük a Shakerben.

Tovább olvas
24
máj

Mozizz a gyermekekért!

Idén is megrendezésre kerül a már hagyományos gyereknapi rendezvény, a "Mozizz a gyermekekért!" elnevezésű program a Petőfi Moziban. Ennek célja, hogy úgy segíthetsz nehéz helyzetben lévő gyermekeken, hogy közben te is jól szórakozol. Kedvezményesen, mindössze 300,-ft-os jegyáron nézhettek meg a közelmúltban bemutatott nagysikerű gyerekfilmeket, melynek teljes bevételét felajánljuk egy arra rászoruló családnak.

Az eseményről Reményi Richárddal a mozi üzemeltetőjével beszélgettünk a Shakerben.

Tovább olvas
20
máj

A népi jogélet helyi törvényeiről tartottak előadást a Könyvtárban

Bánkiné dr. Molnár Erzsébetnek, az MTA doktorának előadására várta az érdeklődőket a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Városalapítók Hete jegyében, május 19-én. A székely és a jászkun szabadság – a népi jogélet helyi törvényei címmel hallhattak alapos részletességgel áttekintést az említett témában.

Tovább olvas
18
máj

Gyöngyösi Sándornak és feleségének nyílt fotókiállítása a Holló kör galériájában

A Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás három helyszínének második megnyitójára az Art-Turka Holló-kör galériájában került sor május 13-án, pénteken, 19 órakor. Gyöngyösi Sándor és felesége, Gyöngyösiné Ónodi Gyöngyi, a 15 éves Wesel Hugó Fotókör kiskunfélegyházi tagjainak tárlata – saját megfogalmazásukban – egy álomvilágba invitálta a résztvevőket.

Törteli Róbert búvároktató megnyitó beszédében elmesélte a házaspár búvárkodásának történetét, ami 9 évvel ezelőtt kezdődött. Akkor álltak elé az ötlettel, hogy ők szeretnék megismerni a vízi világot. Megtanulták a biztonságos merülést, majd jöhetett a fotózás. Az oktató felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon nehéz egy ilyen fotót megalkotni. Valóban csapatmunka szükséges ahhoz, hogy az ilyen remek képek el tudjanak készülni. Hozzátette: nagyon büszke a házaspárra, mert úgy érzi, hogy a tanítványok felülmúlták a mestert.

Tovább olvas
18
máj

Átadták a BMX - freestyle pályát a vasas pályán

Csányi József polgármester május 13-án, pénteken adta át az új BMX freestyle pályát. A volt Vasas-pályán kialakított területet látványos bemutatóval vették használatba az extrém sportolók.

Tovább olvas
18
máj

Pénteken megnyílt a huszadik miénk itt a tér szabadtéri kiállítás

Pénteken megnyílt a huszadik  miénk itt a tér szabadtéri kiállítás. A szabadtéri kiállítás fő programja 20 órakor kezdődött. Csányi József polgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy 20 évvel ezelőtt, 2002-ben indult útjára a szabadtéri kiállítás. Volt néhány olyan év, amikor a körülmények nem tették lehetővé a megszervezését. Ebben a nem mindennapi környezetben mindig valami újdonságot teremt meg Lantos Szabolcs és csapata az alkotások bemutatásához. A polgármester jó szórakozást kívánt mindenkinek a Városalapítók Hetéhez, és annak nyitórendezvényéhez, a szabadtéri tárlathoz. Rátkai Zsuzsa, a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke szakmai köszöntőjében ismertette, hogy az idei szabadtéri kiállítás fő témája a 15 éves Wesel Hugó Fotókör, valamint a tagok munkáinak sokszínű válogatása.

Tovább olvas
18
máj

A komposztálásról hallhattak az érdekődők a Zöld Könyvtári esték sorozatban

Május 12-én csütörtökön folytatódott a zöld könyvtári esték előadás-sorozat  a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ez alkalommal a vendég Tarjányi Ágoston biogazda, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium ny. pedagógusa volt, akit a komposztálásról kérdeztünk.

Tovább olvas
18
máj

Már Kiskunfélegyházán is lehet forgalmi vizsgát tenni

Már Kiskunfélegyházán is lehet forgalmi vizsgát tenni a legtöbb kategóriában, nyilatkozta rádiónknak Süveges Sándor, a Süveges Képző és Vizsgaközpont tulajdonosa-vezetője, akitől megtudtuk, hogy városunkban bár több próbálkozás is volt már rá, 1993 óta nem lehetett ezt megtenni. A részletekről rádiónk reggeli műsorában nyilatkozott.

Tovább olvas
18
máj

Várják családok és iskolák jelentkezését a Közlekedik a család vetélkedőre

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és szakmai támogató partnereikkel együtt idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A verseny fődíja egy ŠKODA FABIA személygépkocsi. A területi versennyel kapcsolatosan Fekete-Setény tamara rendőrzászlós baleset-megelőzési előadó nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas
18
máj

A könyvtár ad helyet Mezősi Ágnes fotóművész kiállításának

Május 20-án 17 órakor nyílik meg Mezősi Ágnes fotóművész kiállítása Egyensúly címmel a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A kiállítás hátteréről Mezősi Ágnest kérdeztük.

Tovább olvas

Aktuális műsoraink

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
bITmobil (ismétlés)

Információ és technológia magazin. A számítástechnika és a tudomány újdonságai két órán keresztül

20:00 - 21:00
Frissítő (ismétlés)

21:00 - 23:00
Hallgass Hazait! (ismétlés)

Magyar zenei műsor, interjú hazai előadókkal, zenekarokkal, új dalok bemutatása.