Hírek

16
aug

A könyvtár parkolójában és a Gorkij udvarban lesz a Libafesztivál főzőversenye

A Korona utca felújítása miatt az idei Libafesztivál főzőversenye új helyszínen, a Könyvtár melletti Fekete Pál sétány végén található nagy parkolóban és régi nevén, a Gorkij udvarban lesz, mondta el rádiónk reggeli műsorában Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője.

Tovább olvas
15
aug

Hajtányparádé volt Bugacon

Kézi és motoros hajtányok közlekedtek szombaton Bugacon és környékén, ahol ismét megtartották a korábbi évekből már ismert Kecskeméti Vasúti Nap és Hajtányparádé elnevezésű rendezvényt. A megjelenteket Kékesi Márton a hajtánypálya üzemvezetője és Nagy József a Vasúttörténeti Alapítvány titkára köszöntötte. Az eseményre délután kilátogatott Lezsák Sándor a választókörzet parlamenti képviselője is, aki elismerően szólt arról a munkáról, amit az önkéntesek végeznek a vonal újjáélesztéséért. Hozzátette: dolgoznak azon hogy további támogatással folytatódhasson a kisvasút újjáélesztése.


 

Tovább olvas
11
aug

Bővítették a Legendás edzők, legendás testnevelők képcsarnokot

A félegyházi napok programsorozat keretében augusztus 19-én pénteken 17 órakor szeretettel várnak minden érdeklődőt a Városi Sportcsarnokba, ahol egy új tárlatot adnak át, illetve bővítették a Lengedás edzők, legendás testnevelők képcsarnokot is. A részletekről Iványi Ferenc a programiroda vezetője beszélt rádiónknak.

Tovább olvas
10
aug

Újdonságokkal is készülnek a szombati kisvasúti napra Bugacon

Idén is megrendezik a kecskeméti kisvasút napját Bugacon, augusztus 13-án szombaton. Az idei év fontos mérföldkő az immáron Kiskunsági Hajtánypályaként üzemelő vonalszakasznak. A részeltekről Kékesi Mártont a hajtánypálya üzemvezetőjét kérdeztük.

Tovább olvas
10
aug

Tehetségkutató versenyeket szerveznek az erőemelésben

Több régióban, így Kiskunfélegyházán is megszervezik a leendő erőemelők számára a tehetségkutató versenyt, hogy bárki, akinek tetszik ez a sport, kipróbálhassa magát és a leendő versenyzők táborát erősítse a jövőben, nyilatkozta Patyi Zoltán, aki ebben a sportágban számos versenyt, legutóbb például Európa Bajnokságot is szervezett Kiskunfélegyházán. A részletekről rádiónk reggeli műsorában nyilatkozott.

Tovább olvas
23
júl

A pásztorételek versengtek a XXIII. Bugaci Falunapon

Idén a tájra jellemző pásztorételek szálltak versenybe a 23. Bugaci Falunapon, amelyre a nagyon meleg ellenére is sokan látogattak ki. Szabó László polgármester, a zsűri egyik tagja rádiónknak a helyszínen elmonda: szerencsére pár nappal a rendezvény előtt volt lehetőségük gondoskodni a hűsítésről, így a párakapuk mellett egy nagyobb medencét is tudtak a gyerekek számára a rendezvény helyszínére hozni. A délután folyamán fellépett Varga Viktor énekes, aki az egész napot Bugacon töltötte - lévén maga is a zsűri tagságát erősítette.

 

fotó: archiv

Tovább olvas
23
júl

Petőfi Sándor indította el a XXIX. Kiskun Kupa utcai futóversenyt

Petőfi Sándor indította el a XXIX. Kiskun Kupa utcai futóversenyt azaz a Petőfi emlékfutamot 2022 július 23-án kora délelőtt a Blaha Lujza téri mobilszínpad előtt. Az első futam kezdése csúszott hiszen sokan még a helyszínen neveztek a megadott időintervallumban. A megjelenteket Balla László alpolgármester köszöntötte, külön kiemelve a két testvérváros: Korond és Jászfényszaruból érkező vendégeket.

A helyszínen volt Bánföldi Szilárd színész aki a bicentenárium évében Petőfi Sándor bőrébe bújt.

Tovább olvas
21
júl

dr. Tóth Ákos tárogatójátékát élvezhetik pénteken a Főtéren

Idén már harmadik alkalommal hallhatják az érdeklődők dr. Tóth Ákos tárogatókoncertjét a Béke tér zene program keretében, most pénteken.

Tovább olvas
21
júl

Jövő tavaszig kiterjesztett programmal segíti az elavult mobilok lecserélését az NMHH

A jövő év első negyedének végéig hosszabbítja meg mobiltelefon készülékcsere támogatási programját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, ezzel is igazodva a mobilszolgáltatók 3G-hálózatainak lekapcsolási tervéhez. A változásokról és további részletekről Vári Pétert, a Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettesét kérdeztük.

Tovább olvas
21
júl

Ma kezdődik a VII. Sörfesztháza

Ma délután nyitja meg kapuit az immáron hetedik kézműves sörfesztivál Kiskunfélegyházán a Rocktár és Ágyú előtt, a Kossuth Lajos utcán. Az idei különlegességekről Ónodi Árpád főszervező nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

Aktuális műsoraink

23:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

00:00 - 03:00
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

03:00 - 05:00
Tudomány mai állása

Hol tart a tudomány? Mik a legújabb felfedezések? Mik a legújabb technikai újdonságok? A tudomány mai állása szerint..

05:00 - 06:00
153 Lélekmód

Stúdióbeszélgetések egy-egy adott témakörben, elsősorban fiatalokkal.