Hírek

27
szept

Kutatók Éjszakája idén is Móra Gimnáziumban

Erdei tábor, Gólyatábor majd Kutatók éjszakája. Sűrű programmal indult a tanáv a Móra Ferenc Gimnáziumban. A részletekről dr. Kása Zsuzsanna igazgató beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas
27
szept

Üléseztek az önkormányzat szakbizottaságai

Szeptember 25-én hétfőn és 26.-án kedden üléseztek az önkormányzat szakbizottságai. A Művelődési és szociális bizottság fontosabb döntéseiről dr. Ónodi Izabella nyilatkozott rádiónknak, míg a Gazdasági bizottság döntéseiről Gyenes Attilát kérdeztük.

Tovább olvas
27
szept

Új tanév a Padkaporosban

Új lendülettel, régi-új oktatókkal kezdte a tanévet a Padkaporos Táncegyüttes. A tervekről és változásokról egy sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 22-én, pénteken.Kátai Tibort és Papp Nórát halljuk.

Tovább olvas
27
szept

Egy nap a gyermekekért

Egy nap a gyermekekért címmel, játékokkal, örömmel és tánccal szervezett családi napot tartott a House 36 Ingatlanbázis a Petőfi-téren, szeptember 23-án. A részletekről Szabadi János régióigazgatót és Kövesi Andreát kérdeztük.

Tovább olvas
27
szept

Petőfi a Felvidéken

Szeptember 21-én, csütörtökön folytatódott a Könyvtárban a „Láng van szívemben…” sorozat, amelynek vendége Magyar Zoltán PhD néprajzkutató, író volt. Ezúttal a tavaly megjelent, Petőfi a Felvidéken című könyvéről hallhattak az érdeklődők. A szerzővel dr. Tarjányi József beszélgetett. Ezt megelőzően kérdeztük a kötet keletkezéséről.

Tovább olvas
21
szept

Hivatalosan is átadták az új Csanyi úti Bölcsődét

A legkisebb gyerkőcök már szeptember elején birtokba vehették a város új, Csanyi úti bölcsődéjét, amelynek szeptember 21-én délelőtt tartották a hivatalos átadóját. A szociális otthon szomszédságában, teljes zöldövezetben megvalósult 28 férőhelyes intézmény főbejárata előtt köszöntötte a megjelenteket Balla László alpolgármester.

Tovább olvas
20
szept

Bicibusz indul szeptember 21-én Kiskunfélegyházán is

Az Európai Mobilitási héten, szeptember 22-én pénteken indul a félegyházi Bicibusz, amely egy máshol már bevált módszer a diákok biztonságos óvodába és iskolába eljutásához, tudtuk meg Kürti Mártától a Bringabarát bolt egyik vezetőjétől. A Rendőrség ebben való szerepéről Fekte-Setény Tamara balesetmegelőzési előadó nyilatkozott rádiónknak.

 

Tovább olvas
20
szept

170 biztonságos és komfortos kamion-parkolóhely létesült Félegyháza határában

Arany fokozatú, biztonságos és őrzött, nemzetközi tranzitforgalmat kiszolgáló kamionparkoló-bázist adtak át szeptember 19-én, kedden Kiskunfélegyházán. A helyszínen megrendezett esemény a félegyházi mellett egyben a Hatvan és Nagykanizsa városokban megvalósult hasonló beruházások projektzáró programja is volt, amelyen részt vett Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, Isabel Corne és Sven Bols, a Bivak Kft. tulajdonosai, Csányiné Pap Andrea, a Bivak Kft. ügyvezetője és Halász István, a VONALVEZETŐ Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A megjelenteket Csányiné Pap Andrea, a Bivak Kft. ügyvezetője köszöntötte.


 

Tovább olvas
19
szept

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

Ahogy már azt az elmúlt években megszokhattuk, szeptember vége felé az Európai Mobilitási héthez kapcsolódóan Kiskunfélegyházán is megtartják a szeptember 22-hez közeli dátummal a városi autómentes napot. Idén szeptember 18-án hétfőn délelőtt és kora délután zajlott a program, újra két helyszínen. Az óvodásoknak és általános iskolás 1-2. osztályosoknak a KRESZ parkban, a nagyobbaknak és középiskolásoknak pedig a Városi Sportcsarnok előtti téren és parkolóban szervezett programot az Önkomrányzat, a partner vállalkozások, a Rendőrség és a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat közösen. A KRESZ parkban zajló programokról Fekete-Setény Tamara balesetmegelőzési előadó nyilatkozott rádiónknak. A Sportcsarnoknál zajló eseményekről pedig Bajzák Andrea az önkormányzat beszélt rádiónknak.

Tovább olvas
19
szept

Megnyílt Pogány Gábor Benő kiállítása a könyvtárban

Megnyílt Pogány Gábor Benő szolnoki szobrászművész kiállítása a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szeptember 15-ei eseményen Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd a tárlatot prof. dr. Hermann Róbert történész, író, publicista nyitotta meg. Zongorán közreműködött Bolla Julianna. Először Abonyi Szilvia igazgatónő ismertette röviden Pogány Gábor Benő önéletrajzát.

Tovább olvas

Aktuális műsoraink

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Intim Részek

Egy tuti rádióműsor, lásd vidáman a világot :-)

20:00 - 21:00
Vedd és Olvasd

Könyvajánló magazin műsorunk azok számára, akik szeretnek olvasni.

21:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.