Egymillió forintot adtak át az Életmentő üveg kampány zárásaként

Sajtótájékoztató keretében összesen egymillió forintot adtak át február 8-án az Életmentő üveg kampány zárásaként két kiskunfélegyházi családnak. A térség, egyúttal Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a DTkH Nonprofit Kft. ezúttal is vállalatcsoportjának tagjaival, a Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft.-vel, valamint az FBH-NP Nonprofit Kft.-vel közösen bonyolította le nagyszabású üveggyűjtő kampányát. A befolyt összeget a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására, Kiskunfélegyháza önkormányzata számára ajánlják fel a társaságok.
 

A sajtótájékoztatón megjelent Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Versegi László, a Csongrádi Víz-és Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Ónodi Izabella, a kiskunfélegyházi Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, a Sorsocskák – a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Juhász László, a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője. Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense, a kampány helyi koordinátora ismertette, hogy városunkban két időszakban folyt a gyűjtés: 2021. december 27. és 2022. január 3. között, illetve január 10. és január 23. között.

Korábban, 2017-ben hasonló gyűjtés eredményeként egy félautomata defibrillátort kapott városunk, amit a buszpályaudvaron helyeztek el. A mostani gyűjtést a pandémia miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére indították. Csányi József hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére, amit a járvány okozott, városunk próbált helytállni és több ezer családnak és magánszemélynek segítettek azok leküzdésében. Védőeszközöket gyártottak, gyógyszereket szállítottak ki, gyűjtéseket szerveztek. Ezek a gyűjtések nem lehettek volna sikeresek, ha az önkormányzat magára marad. Segítő partnerek kellettek hozzá, olyan emberek, mint a jelen lévő Agatics Roland ügyvezető, akivel az önkormányzat kereste a lehetőséget a segítségnyújtásra. Agatics Roland kiemelte, hogy a DTkH Nonprofit Kft. fő küldetése a fenntartható fejlődés, amelynek eszköze a körforgásos gazdaság:

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Zamat

A Rádió Smile könnyed gaszto-magazinja a műsorvezető és gasztroangyal, Kis Katával.

20:00 - 23:00
153 Lélekmód

Stúdióbeszélgetések egy-egy adott témakörben, elsősorban fiatalokkal.

23:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.