Elkezdődött a Móravárosi bölcsőde építése a Csanyi úton

Elkezdődött a Móravárosi bölcsőde építése a Csanyi úton. A tervezett épület egy hagyományos szerkezettel épített, egyszintes középület, mely a Móraváros és Bikahegy városrészében lévő Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyének a területén belül épül fel.

A bölcsőde egy 28 férőhelyes, kétcsoportos, 516,38 m 2 alapterületű, 1 szintes kényelmes, tágas és gyermekien izgalmas épület lesz, tele színekkel és játékossággal. Az épülethez és a játszószobákhoz szervesen kapcsolódik a fákkal teli árnyas kert, így a legkisebb félegyháziak igazán természetközeli és egészséges környezetben nevelkedhetnek. Bölcsőde megépülésének köszönhetően a bölcsődés kortól általános iskola végéig minden oktatási szint megjelenik a Móravárosban, megfelelő ellátást nyújtva a városrészben élőknek. A bölcsőde a Szilfa és a Csanyi út sarkán épül, megközelíthetősége a Szilfa utca felől lesz kialakítva. A bölcsőde épülete két épületrészre oszlik, az egyik a magastetős rész, melyben a kiszolgáló helységek, míg a másik a lapostetős rész, melyben a bölcsődei funkciók kapnak helyet.

 

 

A két funkcionális rész között a bejárati előtér teremt kapcsolatot úgy, hogy a főbejárattal szemben a színes zöldfelület felé a játszóudvar fog nyílni. A játszó szobák közvetlen kapcsolattal rendelkeznek a nagy és árnyékolt teraszokkal. A teraszok az épületet körbe ölelik és az intenzív kertészeti kialakításnak köszönhetően a játszóudvarhoz kapcsolódnak. A bejárati közlekedő tér másik oldalán kapnak helyet a bölcsődei személyzet irodái, öltözői, vizesblokkja, a dolgozói teakonyha és a melegítő konyha, valamint a raktárak, mosodai és gépészeti kiszolgáló terek. A bejárattal szemben található egy többfunkciós az előtérrel részben összenyitható tér. Ez a tér alkalmas lesz az étkezésre, a szülői értekezletek, ünnepségek megrendezésére, itt lehet a gyermekekkel fejlesztői foglalkozásokat is tartani. A tér a játszóudvarral szintén összenyitható. A fejlesztéssel Kiskunfélegyháza Önkormányzata immár három, területileg megfelelően elosztott bölcsődével fog rendelkezni, így a Móravárosi és a Kiskunfélegyháza délkeleti részén élő szülőknek nem kell a város túlsó pontjaira ingázniuk a gyermekeikkel. Az új bölcsőde kialakításával enyhülni fog a jelenleg meglévő kapacitáshiány.

Aktuális műsoraink

18:00 - 20:00
Zamat

A Rádió Smile könnyed gaszto-magazinja a műsorvezető és gasztroangyal, Kis Katával.

20:00 - 23:00
153 Lélekmód

Stúdióbeszélgetések egy-egy adott témakörben, elsősorban fiatalokkal.

23:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

00:00 - 03:00
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.