A zárszámadás és a Molnártelepi út ügyében is döntött a gazdasági bizottság

Üléseztek a képviselő-testület bizottságai. A városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó grémiumok tagjai április 26-án ültek össze a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák az április 28-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.
 

A művelődési és szociális bizottság kilenc napirendi pontot tárgyalt, amiknek többsége támogatási kérelmekről és a diáksport patronálásról szólt. 

 

A jogi bizottság hat napirendi pontot tárgyalt, ezek közül dr. Réczi László, a bizottság elnöke az alábbiakat emelte ki:  Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 2021. évi zárszámadási rendeletének megalkotására, a 2022. évi költségvetési rendeletének módosítására, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Alapító okiratának módosítására, valamint a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító okiratának módosítására vonatkozóan születtek döntések.

 

 

Bense Zoltán, a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság ülésén a legfontosabb témának a Molnártelepi összekötő út fejlesztéséhez kapcsolódó közműkiváltás megvalósítását gondolta. A jövőbeni kivitelezés nemcsak az ipari tevékenységet folytató cégeket érinti, hanem a lakosságot is. Jelen állapotában nem alkalmas az út teher- és személygépkocsi használatra. A gyalogos és kerékpáros közlekedés pedig kifejezetten veszélyes. Ezen a területen hivatalosan nincs járda, sem kerékpárút, pedig sokan használják a mindennapi ügyeik intézésére, például az ipari iskola tanulói, akik a gyakorlati helyükre erre járnak.

 

Gyenes Attila és gazdasági bizottság további tagjai szintén támogatták a Molnártelepi összekötő út fejlesztéséhez kapcsolódó közműkiváltás megvalósítását.

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

18:00 - 20:00
bITmobil (ismétlés)

Információ és technológia magazin. A számítástechnika és a tudomány újdonságai két órán keresztül

20:00 - 21:00
Frissítő (ismétlés)

21:00 - 23:00
Hallgass Hazait! (ismétlés)

Magyar zenei műsor, interjú hazai előadókkal, zenekarokkal, új dalok bemutatása.

23:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.