Esti Krónika 2017.10.05. csütörtök

 - Móra diákkoráról hallhattak az érdeklődők a könyvtárban
- A hervadás szépsége címmel nyílt kiállítás a M. F. M. K-ban
- Közös ünneplés és jótékonykodás volt a Fornetti Családi Napon

 - A Móra Fesztivál jegyében Történetek Móra diákkorából címmel Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke tartott előadást diákok részére szerdán délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.


- Dömötör Mihály, a Hervadás szépsége című fotókiállításának megnyitója zajlott szerdán este a Móra Ferenc Műv. KP-ban. A megnyitó ünnepségen közreműködött Révész Róbert, Gulyás László és Gulyás Réka. A tárlatot annak készítője, Dömötör Mihály ajánlotta a látogatók figyelmébe. Dömötör MIhály tárlata október 24-éig látogatható.


- Több mint 1200 résztvevő ünnepelte a Fornetti cég 20. szülinapját. A rendezvénynek a jakabszállási sportrepülőtér adott otthont október elsején. A Fornetti Családi Napján egész napos sport- és szabadidős programok, játékos vetélkedők, köztük nagy népszerűségnek örvendő sétarepülés várta a vállalat magyarországi – köztük a félegyházi részlegek - dolgozóit és családtagjaikat. A szórakoztató programok mellett sok önkéntes gyülekezett a Vörös Kereszt véradóstandjánál is.


Vidács Gyula, a Fornetti operatív igazgatója, aki az esemény szervezéséért felelt elárulta, hogy olyan rendezvényben gondolkoztak, ahol az összes dolgozó együtt ünnepelheti a kerek évfordulót, a családtagjaikkal együtt. „A gyesen lévő kismamáknak is meghívót küldtünk, hogy tényleg senki se hiányozzon, miközben a teljes cégvezetés, valamint a nemzetközi leányvállalatok képviselői is jelen voltak az eseményen” – hangsúlyozta Vidács Gyula. „Méltóképpen szerettünk volna megemlékezni a Fornetti húszéves fennállásáról, fontosnak tartottuk, hogy erre egy olyan esemény keretében kerülhessen sor, amelyen minden munkatársunk magáénak érezheti az eddigi sikereinket, illetve tovább erősödhet elköteleződésük a Fornetti iránt” – tette hozzá.


A reggel 10-től egészen este 9-ig tartó esemény sztárfellépői és műsorvezetői az Animal Cannibals duó tagjai voltak, az egész napot pedig többek között olyan változatos programok színesítették, mint az arcfestés, az ugrálóvár, szabaduló szoba vagy a kézműves foglalkozások. A résztvevők focibajnokságon, kötélhúzó versenyen is összemérhették az erejüket és részt vehettek kosárlabda, valamint streetball bemutatón is. De akár bowlingozni, csocsózni vagy sétarepülőzni is lehetett a Fornetti Családi Napon.


- Mesefelolvasó napot tartott a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma a magyar népmese napja alkalmából szeptember 29-én. 2005-től a Magyar Olvasástársaság felhívására minden évben szeptember 30-án, születésnapján emlékeznek meg nagy mesemondónkról, Benedek Elekről. A nap célja, hogy könyvtárosok, pedagógusok, szakemberek, valamint minden mesetisztelő ember különös figyelemmel forduljon a népmesék világa felé.
Nagy sürgés-forgás volt a gyermekrészleg mesesarkában, ahol meseolvasással tisztelték meg a jeles napot a gyerekek, felnőttek. A rendezvényen a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola 3/a osztályosai, a József Attila Általános Iskola 4. osztályosai, a Platán Utcai Általános Iskola 4. osztályosai, és az ÉNO felnőtt csoportja olvasta fel kedvenc meséjét.


- Bűnmegelőzési tanácsadást tartottak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának előadói az idősek világnapja alkalmából október 3-án, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. „Virtuális biztonság – idős korban is. Bűnmegelőzési tanácsok a virtuális és a valós világ veszélyeinek elkerüléséhez” című előadásukban az internetezés veszélyeire hívták fel a figyelmet.
A napokban fennállásának 120 éves évfordulóját ünneplő megyei könyvtár rendszeresen indít nyugdíjasok részére az internetes világ megismertetését célzó tanfolyamokat, melynek részeként visszatérően kapnak a hallgatók bűnmegelőzési tanácsokat. Az interaktív program során Madari Róbert c. r. alezredes és Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy az általános prevenciós tanácsok mellett bemutatták a kibertérben barangoló időskorúakat is fenyegető veszélyforrásokat, azok megelőzési lehetőségeit. A bűnmegelőzési tárgykörű délelőtt további részében a termékbemutatónak, egészségügyi szűrővizsgálatnak álcázott csalások veszélyeiről, a 112 általános segélyhívó működéséről, annak szabályos használatáról kaptak információkat a hallgatók.

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

20:00 - 21:00
Sztárportré

Sztárok, sztorik, stúdióbeszélgetés hírességekkel. Aki kérdez: Molnár Szabolcs.

21:00 - 22:00
Sörömkonyha

Gasztro-magazin azoknak, akik most ismerkednek a konyhaművészettel.

22:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

00:00 - 03:00
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.