Kötetbe foglalták Kiskunfélegyháza értékeit

A Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál nyitó eseményeként hétfőn mutatták be a Kiskunfélegyháza kincsei című könyvet, amely a város helyi értékeit gyűjti egy csokorba és tárja a nagyközönség elé. A könyv alapján tizenöt tablóból álló vándorkiállítást is készült, amit szintén hétfőn láthatott először a félegyházi közönség. A fotókkal gazdagon illusztrált impozáns kötet ünnepélyes bemutatóját az országosan is ismert szecessziós városháza dísztermében tartották. A város egyik legimpozánsabb jelképe védett örökség kategóriában került be a helyi értékeket felvonultató albumba. Csányi József, polgármester, a helyi értéktár bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a könyv segítségével Félegyháza múltjával és jelenével kapcsolatban széleskörű tudás birtokába kerülhetünk.


 

A könyv megvalósításának egyik mozgatórugója Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója, a helyi értéktár bizottság elnökhelyettese volt. A könyvbemutatón elmondta, az az igazi érték az, ami örök érték. Ami hasznos, ami maradandó, mérce, példa, ami szép, jó és jobbá teszi a világot. 
Az ünnepélyes könyvbemutatót a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora, Gombás Bende és Keserű Benedek előadása tette még teljesebbé. 


 

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Intim Részek

Egy tuti rádióműsor, lásd vidáman a világot :-)

20:00 - 21:00
Vedd és Olvasd

Könyvajánló magazin műsorunk azok számára, akik szeretnek olvasni.

21:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.