Péntek délután Megnyílt a libafesztivál

Kiállítás- és fesztiválmegnyitó ünnepséggel kezdetét vette a nemrégiben megyei értékké választott XXIV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál. A város egyik legnagyobb kulturális rendezvénye a megszokott programok mellett újdonságokkal is kedveskedik a látogatóknak. A fesztivál szeptember 8-i megnyitóján Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere arról beszélt, hogy a több mint 25 éve fennálló programsorozathoz mára már igen széles tevékenységi kör kapcsolódik, a libatenyésztők szakmai fórumától kezdve a gyermek- és sportprogramokon át egészen a gasztronómiai különlegességekig. 

Vajda Tamás, az Integrál Zrt. üzemigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a hagyományok közösségformáló erejében bízva rendezték meg idén is a már országos ismertségű fesztivált. – Az esemény összefonódik a kiváló minőségű kézműves termékkel, amelyeket a főutcán végigsétálva bárki megismerhet. Ezekkel az értékekkel szeretnénk többet nyújtani a résztvevőknek, mint az ország más fesztiváljai. A rendezvény azt a célt is szolgálja, hogy találkozzunk, beszélgessünk egymással, együtt szórakozzunk. Emellett megbecsülésünket fejezzük ki azon cégek, vállalkozások, családok előtt, akik a libához kapcsolódó gazdálkodó tevékenységet végeznek. A hízott libamáj és az abból készült termék hungarikum, hiszen Magyarország világelső e termékek előállításában – fogalmazott.

Ez a libafesztivál egy olyan identitásképző eseménnyé vált, amely nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy miképpen teszi fel magát Félegyháza az ország és a világ térképére – erről már dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára beszélt. 

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő azt emelte ki köszöntőjében, hogy a magyar hagyományok tiszteletét célzó programsorozatban mindenki talált az elmúlt években és idén is kedvére való eseményt. A népi hagyományokhoz és művészetekhez kapcsolódva megnyílt Bene Ágostonné kosárfonó népi iparművész és tanítványa Tarjányi Tamás népművészeti kiállítása is a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Intim Részek

Egy tuti rádióműsor, lásd vidáman a világot :-)

20:00 - 21:00
Vedd és Olvasd

Könyvajánló magazin műsorunk azok számára, akik szeretnek olvasni.

21:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.