Helyi hírösszefoglaló 2017-10-06

 - Országos Tanévnyitót és konferenciát tartottaka Kossuth iskola kollégiumában

- dr. Csatári Péter előadását láthatták a Könyvtárban csütörtökön

- Közmeghallgatás lesz november elején

 - Az Arany János Kollégium és az Arany János Kollégiumi, Szakközépiskolai Program Országos Tanévnyitóját és konferenciáját tartotta meg Kiskunfélegyházán pénteken a KSZC Kossuth iskola kollégiumában. Az előadók között volt Orbán Anikó az EMMI osztályvezetője, dr. Halász Gábor az ELTE-ről és Dóczy Noémi pszichopedagógus. A megjelenteket Papp Gyula az intézmény főigazgatója köszöntötte.


- Az ész a fontos, nem a haj, ezzel a címmel tartott előadást AZ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK KERETÉBEN DR. CSATÁRI BENCE PHD., A NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA HIVATALA TUDOMÁNYOS KUTATÓJA. A PÓDIUMBESZÉLGETÉSRE OKTÓBER 5-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN 17 ÓRAKOR KERÜLT SOR A HATTYÚHÁZBAN. TÉMA: A KÁDÁR-RENDSZER KÖNNYŰZENEI POLITIKÁJA volt. Az előadást megelőzően az előadóval beszélgettünk a közös témáról, a zenéről.

** A teljes beszélgetés meghallgatható a radiosmile.hu weboldalon a hírek menüpontban! **


- Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat képviselő-testülete november 9-én, csütörtökön 16 órakor a városháza dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

-A Kiskun Múzeum szeretettel hív és vár mindenkit október 14-én, szombaton 10 órára a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársainak, Kovács - Krassói Anikó muzeológus és dr. Medgyesi Konstantin tudományos igazgató-helyettes Móra, mint kulturális szervező című előadására. Az előadással Móra Ferenc múzeumigazgatósága előtt tisztelegnek, akit száz esztendeje, 1917-ben neveztek ki a szegedi kultúrpalota és múzeum élére. A Móra Fesztivál ünnepi heteket lezárja Mészáros Márta. Ezen a napon díjmentesen látogatható 9-17 óráig a Kiskun Múzeum, 9-13 óráig a Móra Ferenc Emlékház és a Petőfi Sándor Emlékház.


- Péntek reggel a népszerűségi lista harmadik helyét foglalta el Az év honlapja 2017 versenyen Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának megújult honlapja, miközben technikai és tartalmi indexe kiemelkedően magas, 91 és 92 százalékon áll. Eddig az időpontig 490-en szántak figyelmet és idő arra, hogy szavazatukkal jobb helyre segítsék a megmérettetésben a város életében fontos szerepet betöltő website-ot. A www.kiskunfelegyhaza.hu persze a mindennapokban vizsgázik igazán. Olyankor, amikor gyorsan, pontos információra, adatra, válaszra van szüksége valakinek, éjjel vagy nappal. A team, amely mögötte áll, folyamatosan és észrevétlenül, a háttérben meghúzódva azon dolgozik, hogy ez a lehető legtermészetesebb módon így működjön, s ráadásul esztétikai szempontból is kiemelkedő élményt jelentsen felkeresni a város weboldalát. Jó lenne, ha erre felfigyelnének mások is. Jó lenne, ha Félegyháza egy olyan pozitív hírrel tudna az országos figyelem látóterébe kerülni, mint Az év honlapja 2017 díj viselője. Ehhez kérik továbbra is a félegyháziak szavazatait.


- Kanyarodás közben nem adott elsőbbséget egy autónak egy majsai sofőr, ezért összeütköztek csütörtök délután Kiskunmajsán. Egy 63 éves kiskunmajsai nő október 5-én 17 óra 10 perckor az általa vezetett Suzuki kocsival közlekedett Kiskunmajsán, a Félegyházi úton. A Fő utca kereszteződésénél úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen továbbhaladó Opel Corsa kocsinak, ezért összeütköztek. A baleset során a 63 éves nő és 13 éves utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

- Tizenhét pályakezdő rendőrrel bővült a Kecskeméti Rendőrkapitányság állománya. A rendőrkapitány ígéri: az eddiginél is intenzívebb lesz a közterületi jelenlétük.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság állománya eddig közel 300 fős volt, de egy közelmúltbeli központi döntés értelmében lehetőségük nyílik a létszám növelésére – mondta el a Petőfi Népének Kerti István alezredes, a kapitányság vezetője.

Ez a döntés Kecskemétnek szól. A rendőri vezetés figyelembe veszi a város fejlődését, a lakosság gyarapodását. Fontos ipari beruházások történnek, előttünk áll a reptér polgári célú hasznosítása, a második Mercedes-gyár építése, valamint az új egyetem bővítése is. Ezek a változások és a nagyobb közbiztonság megteremtése mind igénylik a fokozottabb rendőri tevékenységet – jelentette ki a rendőr­kapitány.

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

20:00 - 21:00
Sztárportré

Sztárok, sztorik, stúdióbeszélgetés hírességekkel. Aki kérdez: Molnár Szabolcs.

21:00 - 22:00
Sörömkonyha

Gasztro-magazin azoknak, akik most ismerkednek a konyhaművészettel.

22:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

00:00 - 03:00
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.