Átadták a pálosszentkúti beruházásokat

2021 június 26-án, szombat délelőtt adták át a Magyar Pálos Rend fejlesztéseit támogató Boldog Özséb Programnak köszönhetően épült palackozóüzemet és zarándokházat Pálosszentkúton.

 Fülöp Attila, a szociális ügyekért felelős államtitkár beszédében kiemelte, hogy a pálos rendházak számos helyen jelen vannak, mindenhol lelki támaszt nyújtva és támogatva a helyi közösségeket. Az államtitkár reményei szerint az újonnan avatott zarándokház is hasonló szerepet fog betölteni a pálosszentkútiak életében. Egy üzem is létesült a településen, mely a kegyhelyen lévő 200 méter mélyből feltörő artézi forrásvíz palackozására fog szolgálni. Az üzem építésére a pálos rend 448 millió forint állami támogatást kapott. 

Szász János polgármester örömét fejezte ki, hogy mostmár a víz kapcsán is egyre többen ismerhetik meg Petőfiszállás nevét és magát a települést.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az átadón felidézte, hogy az elmúlt 12 évben mintegy 3000 templom újult meg és 150 új templom épült a Kárpát-medencében a magyar kormány támogatásával.

Az eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke is jelen volt.

Az átadón Gátér, Pálmonostora, Szank, Móricgát, Jászszentlászló és Petőfiszállás szabadtéri értéktár kiállítása is megtekinthető volt. 

Meghallgatható hanganyag

Aktuális műsoraink

10:00 - 14:00
Napközben

Egy műsor, ami átvezet a nap nehézségein, jobbnál jobb zenékkel, és rengeteg információval.

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Intim Részek

Egy tuti rádióműsor, lásd vidáman a világot :-)

20:00 - 21:00
Vedd és Olvasd

Könyvajánló magazin műsorunk azok számára, akik szeretnek olvasni.