Sajtóközlemény TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00157 Városrészek megújulnak c. projektről

A Városrészek rehabilitációja című helyi pályázati felhívás (CLLD) keretében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 159,64 millió forint támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00157. azonosítószámú, Városrészek megújulnak című projekt megvalósítására. A projekt 2 helyszínén – a Petőfi lakótelepen és a Kossuthvárosban – mintegy 23.326 négyzetméteren újultak meg közösségi terek, illetve kaptak új, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas funkciókat.

A projekt célja az érintett városrészek aktív rekreációs területeinek fejlesztése, rehabilitációja, mely hozzájárul a helyi társadalom, közösség egységének megteremtéséhez, a lakosság életminőségének érdemi növeléséhez, valamint lehetőséget teremet a generációk közötti tudásátadás megvalósítására.

A Petőfi lakótelep fejlesztéssel érintett központi részén a korábbi játszótér megújult, új elemekkel bővült. A meglévő sétaútvonalak mellett egy körsétány került kialakításra, melynek mentén új utcabútorok (padok, asztalok) várják az új közösségi tér látogatóit. A sportolni vágyók részére street workout pálya, valamint korszerű öntött gumiburkolatú multifunkcionális sportpálya épült. Elhelyezésre kerültek továbbá kerékpártárolók, szemétgyűjtők, ivókutak és korszerű napelemes közvilágítás. A megújult zöldfelület közepén található rét pihenésre, feltöltődésre, vagy akár kisebb közösségi rendezvények megtartására is alkalmas.

A beruházás másik helyszíne, a Kossuthvárosi játszótér a projekt átadását követően városrészi rendezvényeknek is otthont adó multifunkciós pavilonnal és nézőtérrel, a parkot körbeölelő mulcsos futóúttal, megújított játszótérrel lett gazdagabb. A legkisebbeket „motoros” pálya várja, és nem maradt el a focipálya felújítása sem. A közterületi rekonstrukció keretében itt is megtörtént a zöldfelület megújítása, a családi délutánok tartalmas eltöltéséhez járulnak hozzá a kihelyezett piknikasztalok, padok, a szabadtéri grillezési lehetőség, ivókút, napelemes közvilágítás. Az utcabútorok sorát új kerékpártárolók, szemétgyűjtők bővítik.

A 276,18 millió Ft költségvetésű projekt 159,64 millió Ft európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A támogatási összeg feletti részt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata önerőként biztosította.

Aktuális műsoraink

23:00 - 23:59
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

00:00 - 03:00
Smile Night

A Smile zenei válogatása a legnagyobb kedvenceid közül és a legropogósabb dalokból, plusz rengeteg infóval.

03:00 - 05:00
Tudomány mai állása

Hol tart a tudomány? Mik a legújabb felfedezések? Mik a legújabb technikai újdonságok? A tudomány mai állása szerint..

05:00 - 06:00
153 Lélekmód

Stúdióbeszélgetések egy-egy adott témakörben, elsősorban fiatalokkal.