Sajtóközlemény TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00157 Városrészek megújulnak c. projektről

A Városrészek rehabilitációja című helyi pályázati felhívás (CLLD) keretében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 159,64 millió forint támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00157. azonosítószámú, Városrészek megújulnak című projekt megvalósítására. A projekt 2 helyszínén – a Petőfi lakótelepen és a Kossuthvárosban – mintegy 23.326 négyzetméteren újultak meg közösségi terek, illetve kaptak új, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas funkciókat.

A projekt célja az érintett városrészek aktív rekreációs területeinek fejlesztése, rehabilitációja, mely hozzájárul a helyi társadalom, közösség egységének megteremtéséhez, a lakosság életminőségének érdemi növeléséhez, valamint lehetőséget teremet a generációk közötti tudásátadás megvalósítására.

A Petőfi lakótelep fejlesztéssel érintett központi részén a korábbi játszótér megújult, új elemekkel bővült. A meglévő sétaútvonalak mellett egy körsétány került kialakításra, melynek mentén új utcabútorok (padok, asztalok) várják az új közösségi tér látogatóit. A sportolni vágyók részére street workout pálya, valamint korszerű öntött gumiburkolatú multifunkcionális sportpálya épült. Elhelyezésre kerültek továbbá kerékpártárolók, szemétgyűjtők, ivókutak és korszerű napelemes közvilágítás. A megújult zöldfelület közepén található rét pihenésre, feltöltődésre, vagy akár kisebb közösségi rendezvények megtartására is alkalmas.

A beruházás másik helyszíne, a Kossuthvárosi játszótér a projekt átadását követően városrészi rendezvényeknek is otthont adó multifunkciós pavilonnal és nézőtérrel, a parkot körbeölelő mulcsos futóúttal, megújított játszótérrel lett gazdagabb. A legkisebbeket „motoros” pálya várja, és nem maradt el a focipálya felújítása sem. A közterületi rekonstrukció keretében itt is megtörtént a zöldfelület megújítása, a családi délutánok tartalmas eltöltéséhez járulnak hozzá a kihelyezett piknikasztalok, padok, a szabadtéri grillezési lehetőség, ivókút, napelemes közvilágítás. Az utcabútorok sorát új kerékpártárolók, szemétgyűjtők bővítik.

A 276,18 millió Ft költségvetésű projekt 159,64 millió Ft európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A támogatási összeg feletti részt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata önerőként biztosította.

Aktuális műsoraink

06:00 - 10:00
Shaker

Kiskunfélegyháza leghallgatottabb reggeli műsora, Zakar Anitával és Csőszi Viktorral.

10:00 - 14:00
Napközben

Egy műsor, ami átvezet a nap nehézségein, jobbnál jobb zenékkel, és rengeteg információval.

14:00 - 18:00
Délutános Műszak

A műsor ami segít a maradék munkaidőt túlélni. Sok-sok hasznos aktualitás és pörgős zenék kíséretében.

18:00 - 20:00
Intim Részek

Egy tuti rádióműsor, lásd vidáman a világot :-)